Skip to content


Közpénzből cigányozni?

Szerző: Slanger - 2009.03.20. 06:35

Bookmark and Share

A győri Összefogás című polgári lapban jelent meg az alábbi írás. (A cikk teljes szövegét itt találod, a 7.oldalon)

 

Magyar ember levele a Cigánynak

„Kedves" Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik.
Nem szeretlek téged. (...) Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy „rajta vammá a családi a kártyán". (...) gyermekeidet csekély műveltségük és szellemi képességeik ellenére beerőltetem az iskolákba hogy tanulhassanak, hogy szakmájuk legyen, és képessé váljanak az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.
(...)
Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen
gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen
vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz.
(...)
Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
(...)
Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele.
(...)
Baráti tisztelettel: A MAGYAR"
 
A kérdés csak az, hogy etikus e, egy közpénzekből is támogatott Összefogás elnevezésű lapban lehozni egy ilyen - rasszista? - cikket?
 
 

 


Címkék: cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr911013346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wlac (törölt) 2009.03.20. 07:26:23

Szerintem nagyjából igazat írt... elnézését a cigányság 1%-tól, akire nem vonatkozik a cikk... a többi 99% akkor is befigyel:/

süti beállítások módosítása