Skip to content


Bajnait neeee!

Szerző: Droli - 2009.03.30. 09:45

Bookmark and Share

(Élt a falunkban egy nő. Ez a nő az 1998-as búzaválság idején (mikor annyi búza termett, hogy szinte alig lehetett eladni) fogta magát, elment az ország másik végébe, s az ottani termelőktől felvásárolta a terményt, azzal a szöveggel, hogy külföldre viszi eladni. Örült is mindenki, hogy végre megszabadult a búzától! Persze nem fizetett azonnal, hanem erről ígérvényt adott, hogy majd pár hónap múlva jön vissza a pénzzel. Aztán az első magyar felvásárlónak eladta a terményt az akkori nyomott árakon, s nem fizetett senkinek semmit. A történet többi része a szokásos: feljelentés, persze addigra a pénz meg a vagyon már szétíratva a rokonokra, így a több tízmilliós kárból semmit nem tudtak behajtani; elítélték pár évre, amit leült, harmadolták is; azóta, ha hazamegyek, sokszor látom, hogy feszít a terepjárójában, a háza előtt. Tipikus magyar sikertörténet.)

 

A fenti (igaz) történet jutott az eszembe akkor, mikor Bajnai Gordont hozták fel, mint a miniszterelnöki pozíció legújabb várományosát. Bajnai a Hajdú-Bét üggyel szintén belopta magát az emberek szívébe, amikor is felvásárolták az állatokat, fizetni persze nem fizettek érte, inkább felszámolást kértek a cég ellen. Persze tudni vélik, hogy azok a pénzek bizonyos off-shore cégekhez vándoroltak, de hát ez tipikus fasiszta ultranacionalista orbánsátáni kijelentés, természetesen a valóság nem ez. (Illetve ha megválasztják Gordont, nemsokára minden bizonnyal ezt olvashatjuk a mértéktartó Népszava hasábjain, s Bolgár György is ezt fogja bizonygatni lelkes antifasiszta harcában.)

 

Semmiképpen sem szabad hagyni, hogy Bajnai Gordont megválasszák. Ha mégis ez történik, akkor sikerül remekül keretbefoglalni az elmúlt húsz év magyar valóságát: az ügyeskedők, hazugok következmények nélkül élhetnek itt – akár még miniszterelnökök is lehetnek.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr901034181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.30. 18:49:45

Csonka Pici, Magyarország új miniszterelnöke - Nem tudom tisztán megmondani, hogy hívják a nevit... - Az új miniszterelnökjelölt mit csinál most? - Elszökött? - Ki ő? - Szerintem a... Csonka? Az egyik kisebb portál munkatársai gondoltak egyet, és lement…

Trackback: POLémia 2009.03.30. 11:50:55

Kiszel Tünde for President

Trackback: Konzervatórium 2009.03.30. 11:46:28

Régiek új embereUgyan van még néhány – normális körülmények között érdektelen – bizonytalanító tényező (pölö, hogy pontosan milyen mértékű támogatást is kért a szocialista miniszterelnök-jelölt az SZDSZ-től), azonban talán kimondhatjuk: a hátr…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spekuláns 2009.03.30. 10:22:05

Azt nem lehet felfogni,hogy a mai magyar valóságban miért nem létezik politikai felelősségre vonás,miért van az ,hogy egy vezető , politikai , gazdasági, pénzügyi hibái után sem történik semmiféle jogi elszámolás. Jobb esetben annyit hallani "Bocsánat"egyszerűen ez elfogadhatatlan és sajnos a Fidesz egyszer már ezt eljátszotta,ígéreteket tett,hogy ezen abszurd pénzügyi és gazdasági húzások szereplőit megbüntetik de természetesen semmi sem történt ahogy félő most sem fog. Nem értem, ebben az országban ahol demokratikus eszmék már csak a távolból csengenek vissza miért nem üt az asztalra valaki,itt ahol szabad rablás folyik,ahol szemrebbenés nélkül dobnak félre erkölcsi és eszmei értékeket,ahol az ember már saját országában sem érzi biztonságban magát.Egy olyan országban ahol a polgár kivan szolgáltatva a nagyhatalmi törekvéseknek,a politikai kabarénak,az emberek kisemmizésének ott nincs tovább "pardon" .

erikvagyok 2009.03.30. 12:31:22

Egy kis önéletrajz kiegészítés:Bajnai, akárcsak Kóka vagy Horváth Ágnes, esetleg Szabó Pál, az ismeretlenségből érkezett a miniszteri székbe. Ez a mélyen antidemokratikus gyakorlat Gyurcsány Ferenc jellemző módszere volt, Bajnai abszolúte Gyurcsány figurája a politikai sakktáblán.
Bajnai Gordon neve összenőtt a Wallis Rt.-vel, ami persze nem cseng rosszul szocialista körökben. Ám rosszul csenghet más körökben.
Híres esete Bajnainak a Hajdú-BÉT csődje, amelynek következtében cirka 800 millió forint párolgott el, s aminek kövekeztében százával mentek csődbe libatenyésztő parasztcsaládok. Több tönkrement ember lett öngyilkos miatta!
Bajnai Gordon nem érzett felelősséget az összesen hatmilliárd forintnyi kárért. sőt meg volt sértve mondván, as Wallis veszítette a legtöbbet…
Persze nem mindennap veszít a Wallis. Valamiből összejött például a parádés irodaház-komplexum a Váci út 45. szám alatt. Átrium Irodapark néven ismeri a világ.
Szerencsés épület ez az Átrium, ugyanis itt bérel irodát a NIF, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési Zrt. Ha ott a NIF, természetesen ott található az Állami Autópálya-kezelő Zrt. is. Bizonyára kedvezményesen adják a négyzetmétereket a Bajnai miniszter úr felügyelete alá tartozó állami cégnek.
Talán mert túl sokat bukhatott a Bajnai vezérigazgató úrék cége a libatenyésztési csődön, nemcsak a NIF Zrt. bérel irodákat az Átrium Irodaparkban, hanem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is.
Talán a kiváló szolgáltatások miatt a Nemzeti Civil Alapprogram is a Váci út 45.-ben bérel irodákat. És a bérlők sorának még nincs vége.
Történelmileg így alakult…

lawpol 2009.03.30. 12:43:42

Az egyik cégével volt egy vitás ügyem. Vettünk tőlük valamit 3 millió forintért. A szerződés szerint azért volt ilyen magas az ár, mert hozzájuk kell vinni karbantartásra, de azt kedvezményes áron végzik és profin. Úgy tűnt kedvező, mert azt a valamit tényleg karban kellett tartani. Mivel volt egy klassz mérnökünk és ő is őket javasolta, ezért vásároltunk ott.
Az egyik ütemezett karbantartás során aztán takarékoskodásból rossz minőségű anyagot használtak fel. Egy olyan "valamihez" az nem volt megfelelő. Kimutatható volt, hogy a "valami" élettartalma e miatt a takarékoskodás miatt 2 évet csökkent.
Leültünk tárgyalni. Vittük a szakemberünket és a "valami" gyártójának, valamint a felhasznált olcsóbb anyag gyártójának a szakvéleményét. Kérdezték: mit is akarunk. Mondtuk, hogy fizessék ki az okozott kárt, kapjunk annyi anyagi kártérítést, amennyivel kevesebb ideig használható a "valami". Ők ajánlottak helyette 12 ezer forintot + egy ingyenes karbantartást (tehát nem a kedvezményes díjat kell fizetni, hanem semmit).
Ez nekünk nem volt jó. Nagy vita kezdődött el és a vita hevében kiderült, hogy egy ilyen ügyhöz a cég 4 ügyvédet küldött a részükről és egyetlen szakembert sem. Utána feljelentettek minket zsarolásért, polgári pert indítottak rágalmazásért - jött a levél. Persze nem tették meg.
OK, Bajnai nem volt jelen, szerintem nem is tudott a dologról, nem is tartozott hozzá az eset, de mégis egy olyan helyen történt ez, ahol ő volt a főguru. Lehet mondani, hogy neki semmi köze nincs hozzá. Szerintem viszont, ha a vezetése alatt ez megtörténhet, akkor ez azt jelenti, hogy nem egy erőskezű vezető. Nem lehet egy olyan folyamat vezérlését rábízni, ahol ügyelni kell mindenre. Nem képes rá.

Közöd?? (törölt) 2009.04.05. 10:16:09

buta fideszes hanták, fogalmatok sincs a csődtörvényről. a fizetési sorban nem az elsők a beszállítók

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.04.05. 12:56:55

@Közöd??: így van, nem is erről szól ez a történet. Inkább arról, hogy mennyire etikus (etikus a mai magyar valóságban, röhögnöm kell) egy csődbe menő cég részéről, hogy hitegeti a termelőket, s továbbra is átveszi a termékeiket, úgy, hogy tudja, hogy már nem fogja kifizetni... na, meg a pénzkimentés a cégből... persze, egyszerű dolog, offshore cég tanácsot ad jó sokér', úgy, hogy az offshore cég saját érdekeltségembe tartozik. Pont ez a tragikus, az egészben semmi törvénytelen nincs, csak végtelen kapzsiság és etikátlanság.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.17. 12:57:59

T. Droli! Az ön megközelítése a hellyes, mégha más is a látszat.Ezzel együtt Bajnai hmmm....

süti beállítások módosítása