Skip to content


Most már tudják, hol van "Hungary"!

Szerző: Droli - 2009.09.16. 10:23

Bookmark and Share

Írországban sokan kérdezik tőlem, hogy hová valósi vagyok, s mindig mondom, hogy magyar. Ilyenkor a többség erősen elkezd gondolkozni, s megkérdezi, hogy mégis, merre van Magyarország. Én meg betájolom Horvátország és Románia közé (mert ezt a két országot ismerik), s ekkor általában felderül az arcuk, megoldódik a rejtély. És Drolinak is megvan a napi (ír)népművelése :-)

 

Ez volt eddig.

 

Most már nincsenek értetlenkedő arcok. Ha azt mondom, hogy Magyarország, akkor a többség rávágja: Debrecen! Én meg eldicsekszem, hogy oda jártam egyetemre, s meccsre is elég sokat. A Debrecen futballcsapata azzal, hogy bekerült a Bajnokok Ligájába, feltette az országot a térképre!

S ez most tényleg nem túlzás. Ha az ír átlagember bekapcsolja szerdán a tévét, s az RTE 2-re vált (ír állami tévé kettes csatornája, de népszerűségben kb. mint a magyar TV2), akkor bizony ő a Liverpool-Debrecen meccset fogja látni főműsoridőben! S míg az ír átlagember elmélázik rajta, hogy vajon honnan szalajtották ezt a magyar csapatot, a memóriájába ég: Magyarország, Debrecen.

 

Ez a meccs jóval több egy szimpla sporteseménynél. Valljuk be, sok esélyünk nincsen, ha a mi csapatunk 100%-ot ad, s a Liverpool egy 80-at, akkor megússzuk tisztes vereséggel, esélyünk ott lehet, ha a Liverpool lenéz minket, vagy mi múljuk felül magunkat. Viszont ezen túllépve rengeteg angol sportrajongó, illetve rengeteg focirajongó a világon tudni fogja, mi az a Debrecen! Jelentőségét pénzben is lehet mérni: szerintetek hány milliárd forintot kellett volna „I love you Hungary” reklámokra fordítani, s sok ország tévéjének főműsoridejében lejátszani, hogy ugyanezt a hatást érje el? Ugyanilyen intenzitással persze! Mert a kollégáim is rólunk beszélnek (nagy Liverpool szurkolók), most már tudják, hogy hová jártam egyetemre, ismerkednek a csapatunkkal, tudják, hány repülőgéppel jönnek a magyar szurkolók, tudják, hogy sajnos a debreceni stadion alkalmatlan a BL-re, ezért a visszavágót a Puskásban játsszuk... szóval tudnak rólunk. A fogadóiroda kirakatába is a mi meccsünk van kiemelve, s lehet fogadni is rá. Fantasztikus érzés!

 

Fantasztikus érzés lesz ma bekapcsolni az ír közszolgálati tévét, s megnézni rajta egy Debrecen meccset. Fantasztikus érzés lesz, ahogy a riporterek elemzik a csapatunkat, s megpróbálják kimondani például a „Rudolf” és a „Kiss” nevet. És eredménytől függetlenül fantasztikus lesz, hogy ezen az estén az ír sportrajongók velünk is fognak foglalkozni. És másnap reggel megbeszélni a nagy Liverpool-rajongó kollégával a meccset. Hogy hogyan játszott Mészáros. Mert most már ő is látni fogja!

 

Szóval ma este (és nemcsak ma este természetesen) hajrá, Loki, s köszönöm, hogy most már nem kell magyarázkodnom, hogy magyar vagyok!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr191382241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anarcho78 2009.09.16. 12:04:47

nem letörni szeretném a lelkesedést, de azért jobban örülnék, ha valami észbeli esemény miatt ismernének minket, nem a loki vagy régebben szávay ági kapcsán.

tudom, lejárt lemez, de volt nálunk golyóstoll feltaláló, gyufa feltaláló és más nagyobb kvalitású ember, nem csak "puszkász", mge hasonlók. sajna az átlag meg csak ezeket ismeri...

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.09.16. 12:59:50

Az is fantasztikus élmény lenne, ha lehetne Magyarországon is élőben (mármint TV-ben élőben) látni a meccset, és ehhez nem kellene mondjuk Írországba utazni, vagy keresni egy Kocsmát, ahol van esetleg digi-tv.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.09.17. 09:12:29

@sajt: Csak nem gondolod, hogy a Barátok köztet átrakják vagy kihagyják egy estére?!

Liverpool, őrület, nagyon drukkolok a debrecenieknek, az tuti, hogy világszenzáció lenne, ha ezt a nagy csapatot a kicsi magyar legyőzné. De már az, hogy a mai viszonyok között, amikor ebben az országban a foci szó harsány nevetést vált ki, nagy szó a kijutás is. És a kitartó szurkolók, akik megveszik a repülőjegyet, hogy legyen magyar hang is a lelátókon, nos, nekik külön pont jár.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.09.17. 09:34:07

Jó nagy marha vagyok. Ki jön rá, hogy miért? :D

süti beállítások módosítása