Skip to content


A Fidesz teljesíti a ballibek régi álmát

Szerző: Arivistus - 2010.05.20. 07:00

Bookmark and Share

Rengetegszer hallottuk a baloldal „gondolkodóitól”, hogy a kommunizmus, és a nácizmus közé nem szabad egyenlőségjelet rakni, sőt, még össze sem szabad hasonlítani őket. 

Ennek ellenére egyes megátalkodott emberek nem átallják folyamatosan összehasonlítgatni a kettőt. Például olyan kérdéseket tesznek fel, hogy ha egy zsidó kulákot azért ölnek meg mert kulák, az miért jobb, mintha ezért ölnék meg mert zsidó? Különösen elvetemült egyedek még arra is rámutatnak, hogy mind a kommunizmus, mind a nácizmus irtotta a „rendszer ellenségeit” – egyik oldalon: zsidók, kommunisták; másikon: kulákok, arisztokraták leszármazottai, egyházi emberek, gazdagabb polgárok, stb – de a kommunizmus e – beugró áldozatszám – mellé még folyamatos „rendszerfenntartó” emberáldozatot követelt. Mivel a kommunizmus lényege a gazdaság taccsra vágása, az ebből következő permanens éhhalálveszély miatt az emberek szervezkednek, esetleg nyíltan forradalmat csinálnak, vagy ha nem tehetnek mást, akkor megpróbálnak elszökni, ezen tevékenységek megakadályozásának költsége az úgynevezett „rendszerfenntartó emberáldozat”.

 

Ezeket az összehasonlítgatásokat azonban hamarosan nem lehet majd megtenni. Törvény lesz rá. A Fidesz ugyanis módosítja a holokauszttagadásról szóló törvényt, oly módon, „hogy aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 

Tehát ha valaki a 6.000.000 áldozatot követelő holokausztot a kommunizmushoz hasonlítja, amely csak Kínában 65.000.000 áldozatot szedett, világviszonylatban pedig kb 100.000.000-ót, az nyilvánvalóan jelentéktelen színben tünteti fel a kommunista népirtást. Mert hogy másként lehetne azt minősíteni, ha valaki a világ legnagyobb népirtását egy olyan valamihez hasonlítja aminek 94%-kal kevesebb halálos áldozata volt?

 

A baloldalnak ez régi vágya volt, és most megkapta. És ezek után, még jönnek a diktatúramantrával, meg a fidesztúlhatalommal. Hát… telhetetlenség, baloldal a neved.

 


Címkék: fidesz holokauszt

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr572013580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.05.20. 09:44:44

Titkos forrásból tudom, hogy tovább fogják bővíteni a törvényt:
Tilos lesz az Istent tagadni.
Aki kétségbe vonja valamelyik szent szentségét, máglyára vettetik (pl. a reformátusok).
Aki nem hisz benne, hogy a fityesz mindent old, mint a salétromsav, az kalodába csukatik és rothadt naranccsal megdobáltatik.
Aki nem hisz az OMO mosópor intelligens módjában, az automata mosógépbe vettetik.
Aki nem hiszi, hogy ha egy kicsi hiányzik neki, akkor a Provident a megoldás, annak javai elkoboztatnak (aki hisz benne, annak is, csak az nem az államé lesz, hanem a Providenté).
Stb...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.05.20. 12:18:00

@Szakaly Gyorgy: Én a Providentet tagadom. Míg be nem veszik törvénybe az ellenkezőjét :-)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.05.20. 15:14:46

Nem életszerű az ilyenn összehasonlítás. Aki ezt teszi, az nem nevezhető szakértőnek. Egy ember halála sem kisebb tragédia, mint százé, vagy millióé. Ezt nem lehet kilóban mérni.

A 65 millió kínai áldozatban már azok is benne vannak, akik meg sem születhettek a családszabályozás miatt?

nemzeti men 2010.05.21. 14:12:06

ez egy nagyon ötletes bejegyzés volt. nem hittem volna, hogy igaza lesz a fideszeseknek, amikor a pszihiátriai ellátásra szoruló polgárok ügyében rettegtek intézménybezárások kapcsán. ennyi segghülyét a világ nem látott, mint amennyi ebben az országban osztja az észt manapság.

nem értem ki számára örömforrás az, hogy versenghet, bizonygathatja igazát halottak számának hasonlítgatásával. szánalmas. örülsz, hogy "nyertél"? változott ezzel bármi is? :)

a "holokauszt" és a "kommunizmus" nem összehasonlíthatóak (akkor sem, ha csak egyszerűsítesz, vagy a nyelved botlik). a "nácizmus és fasizmus + holokauszt" illetve a "kommunizmus és szocializmus + kommunista/szocialista mészárlások" igen. ezzel kellett volna kezdened.

és folytatni a következő logika mellőzésével: te a kommunizmus áldozatainak betudsz éhezőktől kezdve abortált csecsemőkön át a világ összes tájáról mindent. a szélsőjobbos rendszereknél ugyanakkor szerinted "csak" a holokauszt szedett áldozatokat? ejnye, de egyenetlen a mérleg nyelve...

ha már ilyen "túlmagyarként" kezeled ezt a hasonlítgatósdit, akkor esetleg gondolj kizárólag a magyarországot érintő cselekedetekre mindkét oldalról! hány magyar állampolgár pusztult el a nácizmusnak/fasizmusnak köszönhetően ('39 vagy '41 és '45 között)? körülbelül félmillió. mennyi tudható be a kommunizmusnak/szocializmusnak ('45-től akár '90-ig)? körülbelül félmillió... ez nálam körülbelül ugyanannyi. és talán ugyanakkora bűn is. persze tudjuk, hogy (például) egy ártatlan 10 éves gyermek megölését egy köztörvényes bűnöző törvény szerinti kivégzésével nem hasonlíthatunk össze. (de ha törvény van a 10 éves ártatlan gyerek megöléséről, akkor sem... bár elég szar törvény, ami ártatlanokat büntet.)

tehát gondolj bele melyik oldal milyen alapon végezte a népirtást... az egyik származás alapján választott ki többnyire ártatlan embereket... oké, hát ez volt törvénybe iktatva. ugye milyen jó törvény volt? neked bizonyára tetszik... lássuk a másik oldalt: a rendszer- és törvényelleneseket büntette, még ha nem is kellett nagy dolgot tenni azért, hogy rendszerellenesnek kiáltsanak ki valakit... (de az is tény, hogy aki a seggén ült, örült, hogy vége a világháborúnak, azt semmi baj nem érte... mondom ezt úgy, hogy dédnagyapám kényszermunkatáborban végezte izgága természete miatt.)

nincs mentsége egyik oldalnak sem. csupán amiatt "fel lehet menteni" (bagatelizálni) az egyiket, mert a másik szerinted hússzorannyi áldozatot szedett..? gondolkozz már, te gyerekes, ostoba szar!

nemzeti men 2010.05.21. 14:19:09

@kur-va-anyá-tok-mocs-kos-ná-cik:
jav.: pszichiátriai

(és egy megjegyzés: amilyen alapon a "kommunizmus áldozatai" emlegetve vannak a bejegyzésben, olyan alapon a - hívjuk ahogy akarjuk - kapitalizmus igazságszolgáltatását is be lehetne tenni a "rossz dolgok" közé. hány meg hány ember vesztette életét börtönbüntetése során a világban? hányakat végeztek ki amiatt, hogy embereket irtottak ki. utóbbi már rögtön több emberéletet követelő tette az "új rendszernek"... de ne legyek cinikus.)

nemzeti men 2010.05.21. 14:19:42

jav.: pszichiátriai

(és egy megjegyzés: amilyen alapon a "kommunizmus áldozatai" emlegetve vannak a bejegyzésben, olyan alapon a - hívjuk ahogy akarjuk - kapitalizmus igazságszolgáltatását is be lehetne tenni a "rossz dolgok" közé. hány meg hány ember vesztette életét börtönbüntetése során a világban? hányakat végeztek ki amiatt, hogy embereket irtottak ki. utóbbi már rögtön több emberéletet követelő tette az "új rendszernek"... de ne legyek cinikus.)

süti beállítások módosítása